friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Előre tör a Windows Live [update1]

2006.03.08. 15:20 hírbehozó


A Microsoft ott készül lenyomni a Google-t, ahol a legfájdalmasabb: legalábbis ez a benyomása az embernek, ha megnézi a Windows Live oldalát, ahol egy összetett ajaxos - nem csak - keresőoldalt találunk. Ha tetten akarjuk érni az ajaxos keresőmotor szépségeit, klikkeljünk például ide. Láthatjuk, hogy ha a találati oldalon a képek fölé visszük az egeret, akkor kapunk egy nagyítást, a megfelelő infókkal.

A jobb felső sarokban pedig egy csúszkával valós időben állítgathatjuk az előnézetek nagyságát. A nyitóoldalon a Live Image Search ablakban pedig slideshow-kat helyezhetünk el képtalálatokból. Ugyancsak ajaxos megoldásokkal találkozunk a sima keresőoldalon is. Itt a függőleges csúszkával a találatok közt keresgélhetünk, anélkül, hogy görgetni kéne az ablakot, és azt is valós időben állítgathatjuk, hogy mennyi információt jelenítsen meg a találatoknál. Ha visszamegyünk a nyitóoldalra, láthatjuk, hogy az alsó dobozokat megragadhatjuk és arrébb helyezhetjük őket. Így a nyitóoldalt igazából teljesen úgy alakíthatjuk, ahogyan mi szeretnénk. A Live a hírfigyelést is integrálja.

Ha minden jól megy, rss-csatornáinkat ugyanúgy begyűjthetjük ide, mint a Google Personalize vagy a My Yahoo esetében. És persze nem fog elmaradni a Live-os toolbar sem, amiben nyilván sok értelmetlen dolog lesz, de azért még ne írjuk le teljesen. (A mai nap folyamán teszik elérhetővé a Live Toolbart.)

Egyelőre még igencsak akadozik az oldal, és nem is minden használható, de azért érzékelhető, hogy a Microsoft komolyan gondolja: a neten bár a fontos dolog a tartalomkeresés, és így a keresőmotorok - az egész mit sem ér, ha az egész nem szép és barátságos környezetben, flottul van megcsinálva. A Microsoft tervei szerint egyébként ha vége a bétatesztelésnek, ez az oldal cseréli le az MSN mostani nyitóoldalát is. Nos, hogy tetszik a jövő nyitóoldala?

[update1] Érdemes visszanézni a Live.com-ra mert egyre több cuccot lehet kipróbálni. Mostmár ott tartunk, hogy egy komplett, fülekre bontható saját hírportált csinálhatunk magunknak ("+my stuff"), ami lazán lekörözi a Netvibest és a Google keresőjét együttvéve. És még mindig várjuk a Live Toolbart, amit elvileg a mai nap folyamán szintén elérhetővé tesznek.

komment Címkék: webkettes gyár

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása