friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Na itt az Origami [update2]

2006.03.09. 10:05 hírbehozó

A napokban foglalkoztunk a Microsoft új hordozható számítógépe, az Origami körül kialakult médiahype-pal. Jó, a blogoszféra még erőteljesebben vetette bele magát a nyomozásba, mint a hivatalos média. Ez így is természetes - mármint nem nálunk, hanem például a tengerentúlon. (A Technoratin az első számú keresőszóvá lépett elő az "Origami", megelőzve a "Gmail"-t.) A Microsoft ma, azaz csütörtökön, a CeBIT-en leplezi le a kütyüt.

Az Origami... (Álljunk meg itt egy pillanatra. Szóval a Microsoft - többek közt - a Samsunggal gyártatja le ezt a kéziszámítógépet, amit Ultra Mobile PC-nek, vagyis UMPC-nek neveznek. De akkor mi az Origami? A Microsoft-médiahecckampány fedőneve.) Tehát: a UMPC nincs 1 kiló, és a kijelzője majdnem 18 centis.

Mire lesz jó? Szinkronizálhatjuk az otthoni pécénkkel, multimédiafogyasztás ezerrel - ideértve a tévézést is. Persze nem csak nézhetünk/hallgathatunk, de a vezeték nélküli kapcsolat segítségével egyből le is tölthetjük a legális és ezért erkölcspótléknak sem utolsó fájlokat a gépre. Office is lesz persze, és GPS-opció az eltévedt vitorlásoknak; Bluetooth, WiFi, e-mail, instant messenger és minden egyéb csilivili, ami nélkül ma már egy gyufát sem lehetne eladni.

Az érintőképernyős, vezeték nélküli netkapcsolattal méginkább "zsebgéppé" fejlesztett UMPC tavasszal elvileg két méretben jelenik majd meg az amerikai üzletekben. Nyilván ide is leszállítják hamar az első szériát. Miért válasszuk az on-the-go UMPC-t egy pécé vagy egy laptop ellenében? Mert nincs billentyűzete és mert akár 1000 dollárba is kerülhet!

Ja, későn érkezőknek itt az OrigamiProject weboldalának harmadik üzenete. A UMPC közösségi oldala is kiment. Visszatérve a korábbi médiahype-ra, a Windows hivatalos UMPC-oldalán nyomát sem találjuk a korábban az Origami-projekttel összefüggésbe hozott reklámvideónak. Sőt, ezek az emberek a hivatalos bemutató oldalán sokkal visszafogottabbak: cukrászdában origamiznak, meg kocogás közben. Nem embereknek készült, na.

komment Címkék: dizájnia/ketyerék

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása