friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Halványkék visszhang, tűzrókázás után [re'dited]

2006.03.22. 12:45 hírbehozó

Elegünk lett abból, hogy a Firefox 1.5 rohadtul nem stabil, és persze jellemzően a legaktívabb használat közben mondja fel a szolgálatot. Picit viszont hezitáltunk, hogy telepítsük-e a 2.0-s verzió alpháját. Alphát telepíteni mégiscsak merészség, de végül a jobb stabilitásba vetett hit győzedelmeskedett.

A legnagyobb különbség a fülek kezelése. Ha blankre van irányítva egy link, akkor fülön jelenik meg. Mi sosem szerettük a fülezést, mert valahogy ragad a kezünk az alt+tab ablakváltásra, de majd nyilván ehhez is hozzászokunk. Merthogy ezt a funkciót nem tudjuk kikapcsolni.

Az első igazán bosszantó dolog, hogy a korábbi firefoxos kiterjesztéseinket nem támogatja a Bon Echo. Ezen nyilván változtatni fognak a hivatalos nyári megjelenésig. Talán a legnagyobb újdonság a bookmarkok menedzselésének megváltozása. A Pages névre keresztelt tool egyértelműen felhasználóbarátabb mint elődje. Nem érzékeljük stabilabbnak (bár összeomlás még nem volt), viszont mintha a böngészés gyorsabb lenne. De lehet hogy utóbbi csak alpha betegség :)

Ez az alpha nyilván csak a fejlesztőknek lesz ínyére. A többiek még várjanak legalább a bétáig az új "I Love FF 2.0" pixelbuttonok gyártásával. Addig is gyönyörködjünk a valódi Bon Echóban.

Letöltés: win, mac, linux

[update1] Megvan az első lerohadás. 15:20-kor egy kviktájm fájl megoldhatatlan feladatot jelentett, és 99,144 K-s memóriahasználatnál egyszerűen elszállt-szállt-szállt az Echo-o-o.

komment Címkék: csak tanulékonyaknak

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása