friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Tha wrong Guy [update1]

2006.05.15. 12:04 hírbehozó

Mi történik amikor a BBC az IT-újságíró Guy Kewney helyett véletlenül egy helyi taxisofőrt hív be szakérteni a műsorába? A téma az Apple Computer kontra Apple Corps per volt. Hogyan került a taxisofőr a műsorba? Az épület előtt várakozott, mikor a tévé egyik munkatársa tévesen őt vitte föl interjúra, és nem a szakújságírót. A taxisofőr pedig készségesen tűrte, hogy bemikrofonozzák, és a kamerák elé ültessék. Majd jött a kérdés, hogy mit gondol az Apple-ről, és a taxisofőr válaszolt is: "Fogalmam sincs. Nem nagyon értem, mit keresek én itt." Kewney pedig a tévécsatorna recepcióján várakozva látta a tévében, amint épp mástól kérdezik meg azt, amire őt hívták be. Csak remélhette, hogy ezek után nem a közlekedési hírekbe teszik be interjúalanynak. (via bb)

[update1] Rolo közben írja, hogy nem is taxisofőr az illető, hanem. Szóval őt is Guynak hívják, csak éppen nem Guy Kewneynek, hanem Guy Gomának. Nyilván a BBC-s segédasszisztens "hol van miszter Guy it-specialista?!" felszólítással kereshette Kewneyt a tévé várótermében, és a barátságos fiatalember volt az első, aki jelentkezett. És innentől könyörtelenül beindult a showbiz gépezete, beszippantva Guy Gomát, aki ripsz-ropsz máris Guy Kewney helyett nyilatkozott élő adásban. Goma tehát az előzetes hírekkel ellentétben nem taxisofőr, hanem egy kongói fiatalember, aki üzleti tanulmányokból szerezte diplomáját. És azért volt a BBC-nél, mert egy magas beosztásra (it-meló) jelentkezett. Szakterülete a data cleansing, ami talán adattisztításnak fordítható, és leginkább adatállományok hibás vagy pontatlan elemeinek a javítását, eltávolítását jelenti.

Nos, tehát azért valamennyire képben volt az illető, de azért azt kissé sérelmezte, hogy miért nem szakterületéről kérdezik, s miért a hülye Apple-ügyről, amihez ráadásul nem is ért. Hogy végképp összekavarjuk a szálakat: minderről ismétcsak Guy KEWNEY blogjában olvashatunk. Nem hagyhatjuk ki: az adatállományokon túl úgy tűnik még a bürokrácián is van mit csiszolni. A BBC mindenesetre bocsánatot kért, ám már ez sem mentheti meg attól, hogy a blogoszféra ne ezen a témán lovagoljon a következő napokban. A nagy nyilvánosság előtt elkövetett kínos tévedéseknek ez a sorsuk...


komment Címkék: a legolvasottabbak

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása