friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




newyork#17 - Gay rántotta mexikói Bohémiával hűtve

2006.09.29. 03:16 hírbehozó

Ébredés utáni első gondolatunk az volt, hogy valahol délen (Midtownhoz képest) eszünk reggelirevalót. Legyen mondjuk Manhattan Chelsea nevű kerületében, mely legalább annyira híres a Chelsea Hotelről, mint arról, hogy a melegek egyik kedvenc helye, valamint kiváló galériák találhatók errefelé.

Választott éttermünkön is ott díszeleg a szívárványszínű zászló. Mielőtt bárki megkérdezné hogy milyen az a homoszexuális konyha, eláruljuk, hogy olyan nincs, viszont ez egy kiváló ázsiai-mexikói (!) étterem.



A Bright Food Shop állítólag már 1938 óta létezik. Választásunk egy olyan ételre esett, mely egyszerre egyesíti a hazai (magyar) és a mexikói ízhatást: burritóba csomagolt, mexikói fűszerezésű gombás rántotta. Mellé pedig egy üveg nem túl erős, nem túl koronitás mexikói sört kértünk.

A neve Bohémia, ami arra enged következtetni, hogy anno a cseh bevándorlók nem álltak meg az Egyesült Államokban (Bud), hanem délebbre is láttak esélyt a malátaiparban. A Bohémiát egyébként lime-mal szolgálták fel, ami érdekes utóízt adott a cseh-mexikói csóknak.

A sör meglehetősen közepes, de a burritóba oltott rántotta ízletes és finom. Chelsea kellemes déli reggelizőhely.

komment Címkék: new york étel

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása