friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




iPod pletykák és szabadalmak

2006.10.20. 15:25 hírbehozó

Már egy ideje pletyka tárgya, hogy megállapodik-e az Apple valamelyik műholdas rádiószolgáltatóval. Talán egy picit ezeket a hinteket erősítheti az Apple tegnap nyilvánosságra került szabadalmi kérelme, ami olyan technológiákra vonatkozik, melyek forradalmasíthatják az iPodot. Hogy mást ne mondjunk, valóban új lendületet adhatnak ennek a médialejátszónak.
The filing (...) refers to two distinct methods of integrating the iPod with satellite services. The first aspect of the patent describes the ability to tune "into a wireless signal (e.g., AM FM radio, digital radio, or WiFi)" using an iPod-style player with "the capability to accept accessories to add the necessary functionality." While this may refer to Apple's Radio Remote released late in 2005, the patent's explicit mention of support well beyond AM/FM radio is significant and may signal a future add-on that would supply satellite radio directly to the iPod.
(via electronista)
A szabadalmi kérelem maga itt található pdf-ben. Főbb érdekessége, hogy eszerint a következő iPod-család nem csak wifis lesz, de kiemelten támogatja majd a mobil zenehallgatást (például az autózás közbeni iPod-használatot). Valamint a dokumentumban történik utalás a műholdas rádiószolgáltatással való kommunikációra, mely arra enged következtetni, hogy az Apple, legalábbis egy külső eszköz segítségével lehetővé kívánja tenni, hogy bárhol, bármikor tudjunk zenét hallgatni.

A patentben részletes leírást olvashatunk egy online fizetési rendszerről. A módszer a következő lehet: hallgatjuk az iPodon a netrádiót. Hallunk egy klassz számot, megjelöljük, majd a kapott metaadatok segítségével - fizetést követően - le is tölthetjük a rádióban hallott dalt.

Ezek az elképzelések - mégha csak negyedrészt igazak is -  mindenesetre már önmagukban jobban hangzanak mint a piros iPod vagy a színes Nano.

1 komment Címkék: zene ipod wifi dizájnia/ketyerék

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása