friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Svéd szépségek

2007.01.28. 12:11 hírbehozó

Alapvetően mindig is elégedetlenek voltunk a zenei videókkal. Olyanok mint az osztrák csokireklámok: mindig ugyanaz van, lassítva csobbanak a csokidarabok a masszába, fújja a lány haját a szél, és mindenki szexualitástól mentesen boldog.

A zeneipar is szereti eljátszani, hogy az előadóművészek csupán csokik, akiket le kell önteni az aktuálisan trendi számítógépes animációkkal és hopp, kész is a videóklip. Szerencsére azonban van internet, és még inkább szerencsére van egy csomó ember, aki ezt a csokireklám vonalat szintén rühelli, sőt, annyira rühelli, hogy egyre inkább szereti a jó videóklipeket. És akkor most itt az ideje, hogy megemlékezzünk az Antville videószekciójáról.

Régi kedvencünk, és hát ez az a hely a weben, ahol a jobb videóklipekbe belefut az ember. Legutóbb például a kétes nevű Eskju Divine svéd formáció "Hold On" című dalához készült videóba meredtünk bele. (A három svédről dióhéjban annyit, hogy ha nem lenne nagy víz Anglia és Svédország között, akkor most bizonyára valami Coldplay-jellegű ötlettelenségről dalolnának, de szerencsére a víz a helyén van, úgyhogy megtudhatjuk, milyen lett volna a Coldplay, ha egy kicsit kevésbé koncentrál a showbizre és egy kicsit többet a zenélésre.)



Jó, még annyit, hogy az Eskju is necces zenét játszik, és talán az idézett dal sem keltette volna fel érdeklődésünket, ha a videoklipje nem olyan, amilyen. És hát amilyen.

Jessica Laurén rendezte, akiről így ismeretlenül is biztosan állíthatjuk, hogy sokat tud a videoklip-készítésről, de még többet az animációkról. Egészen sajátos látásmódja van. Intuitív, és láthatóan óvja magát a sablonosságtól.

Az összeálló és lebomló épületek szabályos mozgását firkálják össze a repkedő fekete-fehér madarak. Az egész olyan mint egy kísérletezés, melybe belecsöppennek a valós élet emlékképei, és közben az egész takkra a zenére van írva. Mármint komponálva.

Hiába is magyarázgatjuk, ez egy jó videoklip és kész.

1 komment Címkék: dizájnia/ketyerék

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása