friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Primavera Sound 2007 és a kihagyhatatlanok

2007.04.14. 17:20 hírbehozó

Nos, úgy tűnik, tényleg sínen van minden, és megyünk Primavera Soundra, Barcelonába.

Az idei line-up (pdf) bizonyos szempontból erősebb, más szempontból meg nem annyira, mint mondjuk a tavalyi. De nézzük is, első nekifutásra, mik azok a koncertek, amikről semmiképp nem szeretnénk lemaradni.

(Ja, ez olyan sziget-effektus. az ember összenézi a programot magának, aztán semmi sem úgy alakul, és végül egy noname zenekar éjjeli buliján érzi magát a legjobban. Na mindegy. Optimistának lenni, a realizmus lényege.)

Elég régen bele van már égve a The Long Blondes (akárcsak a CSS, a YYYs és az Arcade Fire) az ipodomba ahhoz, hogy ne hagyjam ki a koncertjüket. Ha már a bécsin nem voltam.


Szintén régi ügy az Apples in Stereo, akikről azt sem feltételeztem volna, hogy valaha Európába fognak jönni. Valahol a Neutral Milk Hotel és a Criteria csonka albumai közt vannak a számaik az albumkeresőmben. Régen nem hallgattam. De most kapnak még egy lehetőséget, élőben.

Újabb kedvenceim közül az Architecture In Helsinki és a Built To Spill ígérkezik jónak. A Primavera line-upot olvasgatva próbáltam ki a Band of Horses-t és a 6PM-et. Mindkettő tetszett. Úgyhogy ezek is jöhetnek.

Aztán persze semmiképpen sem fogja engedni a kritikus tömeg, hogy megússzam a White Stripes, a feléledt Smashing Pumpkins vagy a Sonic Youth nyárköszöntőjét.

Mit hagyok ki?

komment Címkék: zene a legolvasottabbak

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása