friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Blogpiaci tócsák

2005.11.24. 11:44 hírbehozó

Tegnap írtunk arról, hogy nemsokára újabb blogszolgáltatóval bővül a hazai piac. A Freeblog és a Blogter mellé igyekszik majd felérni az egyik nagy hazai online médium. Közben azon gondolkodtunk, hogy vajon a HVG a nyáron a Golden Bloggal megszerzett - nevezzük így - piaci pozícióját szépen aprópénzre váltotta, és jövőre talán már senki sem fog emlékezni az első magyar blogversenyre.

Például azért, mert egy nagyobb blogszolgáltató is indít majd egy hasonló versenyt, és a HVG-ben már nem lesz erő felvenni a bokszkesztyűt. Ezt gondoljuk mi, de persze ez mégcsak nem is jóslás, csupán a jelenlegi piaci mozgolódás közben támadt megérzéshalmaz.

Egy pillanatra felcsillanhatott volna a szemünk, hiszen a legfrissebb HVG-ben megjelent hvg.hu-hirdetésben azt olvashatjuk, hogy "Beindult a Médiablog, a hazai blogvilágot (és az egész médiát) felturbózni szándékozó blogmédia és blogszolgáltatás."

Most hagyjuk azt, hogy pollner blogja mennyiben releváns, mérvadó, meg egyáltalán. Vegyük csak az utóbbi két jelzőt: "blogmédia" és "blogszolgáltatás". Kicsit hátra is hőkölhetne az olvasó: jézus, pollnerből blogszolgáltatás lesz, de legalábbis blogmédia. Friderikuszból meg tévémédia és tévészolgáltatás?

Utánakérdeztünk, s kiderült, tévedésről van szó. (Pollnerből nem lesz blogmédia, és a hvg.hu sem indít blogszolgáltatást.) Avagy: korábban jelzett, sötét jövőt előrevetítő megérzéseink megmaradnak. Viharverte, cudar világ ez, na.

komment Címkék: a legolvasottabbak

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása