friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Google mobilra optimalizálva

2006.01.13. 12:43 hírbehozó

Nem világos pontosan, hogy akkor a mobil telefónia merre is tart valójában. Úgy tűnik, hogy a mobilra optimalizált Google egyben azt is jelenti, nem mindenki bízik abban, hogy a jövő az okos, nagyképernyős mobiloké. Az biztos, hogy eddig nem nagyon láttunk olyan megoldásokat, melyek jól oldják meg a következő problémát: a wap-nál többet nyújtó, de "normál" mobiltelefonokon is használható böngészés.

A Google, úgy tűnik, előrébb tart gondolkodásban és megvalósításban, mint sok mobiltartalom-szolgáltató. Vegyük észre, a Google Mobile nem csak keresésre lesz jó, mivel rss-feedeket is köthetünk erre az oldalra, így már tényleg értelme van mobilon "internetezni". Vagy mégsem? Az egyik digg-kommentelő szerint a Google az rss-eknél továbbra is a teljes tartalomra viszi a felhasználót, ahelyett, hogy csak a text-only verziót jelenítené meg. Hát ez elég csúnya félreértés a Google részéről. Ugyancsak ciki, hogy most, mikor ezeket a sorokat írjuk, a kérdéses perszonalizáló honlap nem elérhető.

Hol egy webkettes fejlesztő, aki megelőzve a Google-t összedob egy kiváló mobilra optimalizált rss-olvasót? Kérve könyörgünk.

  • Témában még: Sztahanov nagypostja


  • komment Címkék: dizájnia/ketyerék

    Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
    Creative Commons License
    süti beállítások módosítása