friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Mobilra optimalizált webtartalom

2006.01.14. 12:05 hírbehozó

Tegnapi tudatlanságunk mára köddé vált. Egy mobilra optimalizált cuccért könyörögtünk, erre tessék, itt van a Google mobilra optimalizáló cucca. (Régebbi verzióban pda-re optimalizált Google-kereső már volt, ami sajnos az egyszerűsített találati oldal után elvitt szépen a normál tartalmi oldalra. Mobilunk itt feladta. Másik oldalról: Operamini.)

A lényeg, hogy a Google optimalizálójába elvileg tetszőleges URL-t beírhatunk, így elvileg tetszőleges internetes tartalmat optimalizálhatunk egyetlen gombnyomással mobilra. (A mobil böngészőjébe ezt pötyögjük be: "http://www.google.com/gwt/n".) Próbálgattuk is, de tapasztalataink szerint a magyar karakterkódolást nem nagyon tudja lenyelni, és inkább a valid és félvalid angol nyelvű oldalakkal működik.

Általunk korábban nem ismert mobilra/pda-ra optimalizáló cuccok: a Skweezer és az IYHY. Utóbbit megnéztük, és jobb, mint a Google-é. (via digg)

[update] A digg kommentelői továbbra is nagyon szeretnék már a "digg mobile" megjelenését. Nincsenek egyedül, kérdés, a fejlesztők mennyire veszik figyelembe a népakaratot. Hajrá! (Google alatt sem annyira rossz, így néz ki.) Márcsak nagyon jó rss-olvasót keresünk mobilra. Aki tud ilyet, feltétlenül jelezze.

komment Címkék: dizájnia/ketyerék

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása