friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Grou.ps: hirtelen túl jó

2006.01.27. 14:39 hírbehozó

A web 2.0-ás alkalmazásokkal az a baj, hogy szétforgácsolják az embert. Írom a blogot, egy új ablakban kezelem a flickrt, egy másikban a del.icio.us-t, egy harmadikban a mittoménmit. Ráadásul mindegyiknél küön bejelentkezés, jelszó, beállítás. A Grou.ps ezt mind együtt tudja. Integrál mindent, ne kelljen széthagyni magunkat naponta tíz webes alkalmazásban.

Hogy szemléltessük is, miről beszélünk, létrehoztunk egy accountot, íme: grou.ps/hh. Először is beállítottuk, a Google Map-et, majd a flickr-ünket, majd a del.icio.us-ünket, majd a wiki-oldalt, ahova bejegyzéseket, megjegyzéseket, feljegyzéseket írhatunk, s ezt követően behúztuk néhány blog feedjét. Ezt az egész saját webkettes szájtot pedig megoszthatjuk másokkal. Merthogy a Gou.ps lényege, hogy közösségek csináljanak alatta olyan oldalakat, ahol megjeleníthetik saját képeiket, linkjeiket, szövegeiket, satöbbi. Felhívnánk még a figyelmet a nagyon okosan megcsinált profil-oldalra. Ha mondjuk a "kedvenc könyv" mezőt kitöltjük, akkor abból a Grou.ps automatikusan egy keresőszavas linket csinál, ami az Amazon találati oldalára visz. Na mindegy, próbálgatni érdemes. A jövőben járunk.. (?)

Ahogy valaki feltette a digg-re a Grou.ps linkjét, egyből össze is omlott. Nem bírták a terhelést. Nyilván nem számítottak ekkora hirtelen jött népszerűségre. Jobban kell rejtegetni az ingyenes szolgáltatásokat, vagy nagy szerverek vásárlásával kell kezdeni. A domainnév egyébként a del.icio.us kreativitását követi. És hogy melyik országé a .ps domainvégződés? Hát a Megszállt Palesztin Területeké, vagyis "Palestinian Territory, Occupied", azaz ".ps". Szóval nagyon renegát, nagyon underground, nagyon webkettő, nagyon hype.

komment Címkék: webkettes gyár

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása