friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




2005.02.10. 10:43 hírbehozó

Welcome news

Mindjárt nyissunk két közérdeklődésre számot tartó hírrel. Az egyik, hogy Gyurcsány Ferencnek sikerült bekerülnie a legnagyobb amerikai hírügynökség, az AP, valamint a brit vezérhajó, a BBC szerkesztőségi rendszerébe. Vagyis ma már az egész világ, beleértve a terroristákat is, értesülhetett arról, hogy a mi miniszterelnökünk az arabokat all together terroristának tartotta legalább egy mondat erejéig. Szigorúan viccből, persze.

Ference Gyurcsany said he was sorry for any offence caused by his remarks, which were made at a private party. Local media quoted Mr Gyurcsany as having said the Saudi football team included "very many terrorists". Persze most aztán felvethető lenne az, amire  amagyar sajtó nem fog vállalkozni: ti. hogy akkor ezzel nőtt-e a terroveszély Magyarországon. Mielőtt csípőből rávágnánk, hogy nem, azért gondoljunk bele abba, hogy ilyen kiszólást a terrorral megfenyegetett Nyugat egyetlen vezető politikusa sem engedett meg magának. Az is elgondolkoztató, hogy a hírről a Gulf Daily News is beszámolt.   Persze minden angol nyelvű hírforrás rögtön le is szögezi, hogy itt egy bocsánatkérés már történt, de ugyancsak megjelenik az a vonulat, miszerint ennek diplomáciai visszhangja volt, de az arab nagykövetek végül elfogadták a bocsánatkérést. Na most, mi a fasz van ezzel a Gyurcsánnyal?

Török Gábor, a nép politológusa szerint ez egy lassan ölő méreg a politikus számára. Ha lesz még egy-két ilyen beszólása, akkor az emberek egy idő után így fognak rá gondolni: a Gyuri, aki nem tudja, mit beszél.
Pedig már majdnem elhittük, hogy van ennek az országnak végre egy normális miniszterelnöke. Kár érte.

Az meg persze mellékzönge, hogy az egész hajcihőben éllovas két médium, a hírtévé és a magyarnemz dörzsöli a tenyerét. Túl a foxnews színvonalán, vagy inkább alatta, a hírtévé honlapján például két napja ez a vezető hír, és egy szimpatikus "publicista" is rátornászott a témára. A "Pofád befogod, Népszabadság! - MTI, viiiigyázzz!" című valami szerzője például ilyeneket ír bele a gépébe: "Félre ne értsétek, kedves Népszabadság és MTI! Éppen a címben foglalt felszólítás ellenkezőjére biztatnálak benneteket: tökös, becsületes, független, objektív újságírásra. Tudom, nehéz a régi beidegződéseket leküzdeni, amikor valamelyik egykori elvtárs leszól a piros telefonon a Köztársaság térről. Mégis. Én bízom bennetek. Csak azért szólok, mert az elmúlt három napban valami döglött legyek estek a levesbe."

Szóvalhát, éppen az a hírtévé komcsizik persze megint, melyet nemzetesek irányítanak kézi vezérléssel. A Magyarnemz-ről meg csak annyit, hogy értelmes ember biztos nem idegesíti már magát azon, ami abban a lapban szavak formájában megjelenik.


Szerencsére van nékünk egy atombiztosan fasz politikai irányvonalunk, és az azt lihegve követő sajtója, mellyel in contradiction Gyurcsány továbbra is homo sapiens benyomását kelti.
Hogy - nem csak, de kiváltképp - Magyarországon mennyire szánamas dolog jobboldalinak, fideszesnek, stb. lenni, arról majd egy későbbi teadélutánon.



Kazah-magyar tengely

Kicsi hazánk ismét áttörte az ingerköszöböt, és belelopódzott a kazahi hírügynökség áramköreibe. A hír szerint 350 ezer kipcsák telepedett le Európában, akik 750 éve keltek útra a mai Kazahsztán területéről. Ugyancsak a hír szerint, jóllehet nyelvüket már elvesztették, ma is sok magyar vallja magát kipcsáknak. Magukról a kipcsákokról csak annyit, hogy egy türk népcsoportról van szó, akik az első ezer évben nőttek ki a földből. És a fáma szerint Mongóliából vándorolgattak K-Európába. számítva arra, hogy egyszer majd a fejlett nyugati világ szegényházához tartozhatnak majd, állampolgárilag. Az Aranyhorda bájdövéj éppen a

Kipcsák Kánságból érkezett bevezettni az eurót Európában.
Persze a magyar kipcsákok szeretnék megőrizni kultúrájukat, és ennek kapcsán egyeztetnek most az anyaországgal. Akinek vannak kipcsák felmenői, írjon. Hátha össze tudunk hozni egy veretesebb kipcsák sztorit, kis színesekkel.



Nos, ők lennének a kipcsákok.

Honfoglaláskori színes fotográfia, még azelőttről,
hogy a kipcsákok el ne tűntették volna a nyomait
annak, hogy feltalálták és használták
a fényképezőgépet.





2 komment Címkék: a legolvasottabbak

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása