friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




2005.02.11. 13:25 hírbehozó

A magyar tömeggyikosság és a xenofóbia

Van nekünk itten egy kicsike problémák a körülöttünk élő egyéb népekkel kapcsolatban. Tudniillik, hogy ki nem állhatjuk őket. Persze nem mindenki. Legyünk igazságtalanul igazságosak.

Történik ugyanis, hogy a Vajdaságban embereket vernek meg, csakúgy mint például Magyarország összes megyéjében. Csakháthogy a vajdasági esetek kapcsán mi csak arról beszélünk, mikor épp magyar származásúak arcán csattan a pofon.

Így is van rendjén. Kit érdekel az, ha egy szerb pofon vág egy szerbet. Sőt, még örülünk is neki, titkon, picikét. No de itten szerb származásúak emelnek kezet az érinthetetlenekre - nyilván az esetek egy részében származástól függetlenül, politikailag korrekten verekednek, másszor meg azé' mer magyar az istenadta.

Még utóbbi eset sem teljesen egyértelmű, hiszen tökéletesen életszerű, hogy valakit meg akarnak verni, és ehhez csak ürügyet keresnek a pofozkodók, és éppen az jön kapóra, hogy a delikvens magyar. Vagy mi.

Most, itten a horgosi tömegmészárlás kapcsán valahogy az az érzése az embernek, hogy annak nem szabad kiderülnie, hogy itten magyarok vertek, verettek magyarokat, ráadásul nem etnikai alapon, hanem "gazdasági" ügyletek miatt. A szerb sajtó nyilván hazudik.

Persze kíváncsi lennék arra is, ha történetesen  a "gazdasági alapú" leszámolást szerbek követték volna el. Akkor mi lenne? Véletlenül eltűnne a "gazdasági szál", és maradna az etnikai, és a sopánkodás azon, hogy ezek a szerbek persze ilyenek, hisz mindig is tudtuk, balkán, meg minden. Nem emberek, na.

Közben azonban van ez a csongrádi eset, hogy szerbgyalázó feliratok jelentek meg a szerb ház- és templomfalakon. A magyar sajtóban máris az a komment vált hedlájnná, hogy ez bizony itten provokáció. Fel sem merülhet, hogy etnikai indíttatású gyűlölködésről van szó? Marginális eset, na.

Egy szem normálisnak mondható riport a témában, persze a helyszínről:  Az uszító feliratok eltávolítását a nagy hideg akadályozza. Sovinisztarasszista tél.

A korábbi tudósítás meg tartalmaz egy képet: egy szerb templomra kanyarintott firka szerint
"Halál a szerbekre, Horgos".  Foglaljuk csak össze: feltételezhetően magyar megrendelésre, üzleti izék miatt kivégeznek egy vajdasági magyar családot, erre egy magyarországi szerb templomra ráfirkantják (üzenvén a magyarországi szerb kisebbségnek), hogy bosszú lesz, bazmeg.
Ethnic Serbs in Hungary and Hungarians, welcome to the European Union.

Kedves magyar sajtó, megint van itten egy kis helyretennivaló. Ja, és az emtévés Kárpári Krónikát meg a hírtévét inkább a szerbeknek, románoknak vetítsétek, ha meritek. Köszike.


komment Címkék: betiltott bejegyzések

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása