friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




2005.02.19. 19:11 hírbehozó

Magyarország az arab hírtévében

Kezdünk bekerülni az al-Kaida látóterébe. Az al-Dzsazíra nevű arab hírtelevízió jelentése szerint Szaúd-Arábia visszahívta budapesti nagykövetét. A szaúdi politikai vezetés ugyanis nem bocsátotta meg Gyurcsány Ferenc azon zártkörű rendezvényen elejtett félmondatát, melyben a miniszterelnök leterroristázta a szaúdi futballválogatottat.

Az arab hírcsatornát a magyar külügyi szóvivő tájékoztatta. Polgár Viktor szerint a nagykövetet konzultációra kérette vissza Szaúd-Arábiába. Az al-Dzsazíra arról is ír, hogy a magyar kormányfő korábban már bocsánatot kért a történtekért, és a magyar politikai vezetés nem kíván további diplomáciai lépéseket tenni az ügyben.

Az arab hírcsatorna ugyanakkor azt is megjegyzi, hogy a jobboldali Magyar Nemzet című lap arról is ír, a magyar parlament elnöke, Szili Katalin belpolitikai okokra hivatkozva lemondta küszöbön álló szaúdi látogatását. Legalábbis ezt állították a szocialisták, a Nemzet viszont úgy tudja, hogy a szaúdiak visszakoztak - és éppen a kérdéses kijelentés miatt.

Így áll a helyzet a terroristázás ügyében. Maradjunk annyiban, hogy Gyurcsánynak több gesztust kellett volna tennie az arabok felé, ha már elragadtatta magát, és előítéletét próbálta viccnek álcázni. A Magyar Nemzet pedig örülhet a markában, hogy nagyban hozzásegítette a nyugati és arab világot ahhoz, hogy elhíresüljön ez a szar, vállalhatatlan kijelentés.

Nem tartozik szervesen a témához, de az al-Dzsazíra még egy magyar vonatkozású hírt taglal: nyugatra induló magyar orvosok, Magyarországra induló határon túli magyar orvosok...


komment Címkék: betiltott bejegyzések

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása