friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




2005.03.13. 09:25 hírbehozó

Érdek, érdek hátán

Joggal vetődik fel a kérdés, hogy most, mikor az utolsó gazda számára is nyilvánvalóvá vált, hogy nem kapnak több támogatást, mint amennyit a tüntetés nélkül is kaptak volna, vajh mi a következő lépés?

Ha Angliában élnénk, a fogadóirodák már biztosan kiosztották volna az odds-okat a lehetséges verziókra, úgyis mint csöndben hazamennek, vagy: addig tüntetnek, amíg nincs dolog a földeken, vagy: forradalom.

Abban biztosak lehetünk, hogy az MSZP-nek nem célja a vidéki gazdatársadalom szavazatainak megnyerése. Persze nem minden a populizmus. Ha a gazdák miatt újabb költségvetési fejezeteket kellene nyitogatni, az adóemelés formájában csapódna le. Valszeg.

Egy választások előtti adóemeléssel meg több szavazatot lehet veszíteni, mint ahogy agrárember van e hazában. Egyes flaszterpletykák szerint a kormány abban érdekelt, hogy idehaza kevesebb, de versenyképesebb termelő legyen. Ha így is van, ezt egyelőre senki nem meri kimondani. Végezetül tegyük fel mégegyszer a kérdést, mely az egész probléma magvát jelenti: agrárország-é Magyarország?

komment Címkék: betiltott bejegyzések

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása