friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




2005.04.15. 10:33 hírbehozó

Gyurcsány a horvát tengerparton

A nyugati sajtó immár fő témaként kezeli a horvát uniós csatalkozás kapcsán a magyar politikai állásfoglalást. Gyurcsány Ferenc ugyanis - a nyugati nagyok neheztelése ellenére - egyértelműen és tántoríthatatlanul a horvát csatlakozási tárgyalások megkezdése mellett van. Ugye, ismerjük az alapsztorit: a horvátokkal az a baja a core-EU-nak, hogy állítólag nem működtek együtt hiánytalanul a hágai Nemzetközi Törvényszékkel.

Vagyis felmerült a gyanúja annak, hogy a balkáni háború horvát háborús bűnöseivel kollaborál a horvát politikai vezetés. "Néhány diplomata odajött hozzánk, hogy néhány kormány nem lenne boldog, ha támogatnánk Horvátországot" - idézi a magyar kormányfőt a BBC. Ezek az országok pedig a feltételezések szerint Britannia, Franciaország, Németország és Hollandia. A magyarok oldalán meg két kicsi áll, névleg: Ausztria és Szlovénia.

Még egy adalék, ami a magyar sajtóból kimarad: a britek azon kapták fel a vizet, hogy a magyarok inkább a horvátoknak hisznek, őket támogatják, mintsem a csatlakozás elhalasztását javasló ENSZ Biztonsági Tanács döntését, vagy az EU-állásfoglalást, illetőleg a hágai Törvényszék véleményét. A BBC meg is jegyzi, ez az egész keménykedés kicsit átrajzolhatja Magyarország szerepét a Balkán újjáépítésében. Na tessék.

Hatalmi arrogancia, a kicsi bepöccenése és keménykedése, és a szegény horvátok, köztük egy két kapitális tömeggyilkossal...

Ja, és ezek után jött Gyurcsány azzal, hogy vegyük már fel Ukrajnát is a jóba. A britek meg azon tanakodnak: gyerekek, ez nem az az Urban, vagy kicsoda?!

  • History of modern Croatia
  • A bűn tárgya: Ante Gotovina
  • AnteGotovina.com
  • A horvát sajtó a tárgyalások elhalasztásáról

  • komment Címkék: csak tanulékonyaknak

    Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
    Creative Commons License
    süti beállítások módosítása