friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Újabb elmélet Hasfelmetsző Jackről

2005.05.04. 13:35 hírbehozó

A legújabb elmélet szerint a londoni sorozatgyilkos egy hajós lehetett, aki nem csak az angol fővárosban gyilkolászta a fiatal nőket. A Guardian cikke egy visszavonult brit detektív újszerű elméletét taglalja. Trevor Marriott szerint a 19. századi sorozatgyilkos állhat egy nicaraguai és egy németországi gyilkosság mögött is. A detektív, aki kutatásaihoz felhasználta a 21. századi nyomozói technikákat, azt is állítja, hogy Jack képzett sebész lehetett. Legalábbis a meggyilkolt személyek megcsonkításának módjából erre következtet.

A nyomozó szerint Jack a gyilkosságsorozatot megelőzően nem sokkal érkezett egy hajóval. Ettől a whitechapeli dokktól nem messze történtek a gyilkosságok. Ugyanez a hajó a gyilkosságokat követően a Karib-térségbe folytatta útját. És így jutunk el az ebben az időben történt nicaraguai gyilkosságig, mely állítólag kísértetiesen hasonlít a londoni esetekre. Az angolokat egyébként száz éve foglalkoztatja történelmük talán legmisztikusabbá dagasztott gyilkosának kiléte.

Filmek, színi előadások, és persze a gyilkost megtalálni vélő könyvek tucatjai jelentek meg azóta. Aki Londonban járt, nyilván tisztában van vele, hogy a Big Ben-es kulcstartó mellett a második legelterjedtebb szuvenírgiccs a füstös londoni utcán lopakodó árnyékot ábrázolja. Lehet, hogy jövőre már hasfelmetszős hajókat is csomagoltathatunk a hazaútra. (Ja, és közkívánatra sem írunk többet Torres Daniról.)
  • Casebook: Jack the ripper

  • komment Címkék: csak tanulékonyaknak

    Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
    Creative Commons License
    süti beállítások módosítása