friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Egy rivális keresőmotor

2005.05.25. 10:22 hírbehozó

Mindazoknak, akik eddig a Google-t, Yahoo-t, esetleg a vizsla24-et használták, ha valamit meg akartak találni a világhálón, nos, nekik szeretném bemutatni az Exalead.com-ot. Viszonylag gyors, szépen megcsinált, és hasznosan kialakított keresőoldallal rendelkezik. A nyitólapon beállíthatjuk kedvenc szájtjainkat, amikről egy aktuális screenshotot kapunk. (Minek?)

Ha beütünk egy kifejezést, egy viszonylag összetett találati oldalra jutunk. A középső hasábban megtaláljuk az adott kifejezésre talált oldalak címét, kategóriáját, és egy rövid leírást, a jobb hasábban pedig az adott weboldalról készült pillanatfelvételt. Ami ennél érdekesebb, az a bal oldali hasáb. Itt a keresőmotor egyből leválogatja nekünk a kifejezésünkhöz hasonlatos egyéb kifejezéseket, kategóriákat, és dokumentumtípusokat. Egy régiók szerinti subsearch is rendelkezésre áll.

A legfelső menüsorban pedig azt is megadhatjuk, hogy milyen layouttal jelenjenek meg a találatok. Van egy letölthető deszktopverzió is. A nagyokhoz hasonlóan rendelkezik fonetikus keresési funkcióval. Elvileg, ha azt ütjük be a keresőbe, hogy "movvy staar", akkor is megtalálja a "movie star" kifejezés eredményeit. A keresőmotor jelenleg angol és francia nyelven érhető el. Egy próbát megér. Ha teszteltétek, és van véleményetek, írjatok.

komment Címkék: dizájnia/ketyerék

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása