friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Szenzáció: "Mély Torok" leleplezte magát

2005.05.31. 20:41 hírbehozó

A Watergate-botrány hirhedt "titkos láncszeme" egészen a mai napig nem fedte fel kilétét. Ugye, a hetvenes években a Washington Post két újságírója, Woodward és Bernstein leplezte le a lehallgatási botrányt, melyben Nixon elnök is érintett volt. Az amerikai ezzel együtt újraválasztották, majd mégis lemondani kényszerült.

A lényeg, hogy - feltehetően azelnök utasítására - a republikánusok lehallgattatták a demokratapárti vezetőket, akiknek a Watergate szállodában volt a főhadiszállásuk. Az ügy puszta betörés maradt volna, ha a Washington Post két újságírója nem fejti fel az igazi történt szálait, melyek a Fehér Házba vezettek.


A két sztárújságíró pedig a következő évtizedekben megtartotta a legnagyobb sajtótitkot magának. Hiába faggatták őket, rendre kitértek a válasz elől, mondván, amíg Mély Torok él, ők sem fecseghetnek. Most a 91 éves W. Mark Felt kitálalt a Vanity Fair-nek: állítólag ő volt a rejtélyes tippadó. Milyen minőségében csepegtette az infókat ez az úriember? Az FBI parancsnokhelyetteseként (!).
A hírt megerősítette a Washington Post.
  • Miért ebédelt együtt Woodward és Felt 1999-ben?
  • Nixon lemondó beszéde
  • A legfontosabb kérdés: ki lehetett Mély Torok?

  • komment Címkék: a legolvasottabbak

    Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
    Creative Commons License
    süti beállítások módosítása