friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Szar a Linux, a Mac és a Firefox is

2005.06.02. 11:59 hírbehozó

Vegyük a három alaptrendit: Microsoft-utálatból Macintosht venni, Microsoft-utálatból Firefoxot használni, és Microsoft-utálatból Linux alatt futni. (De ha nem is csinálni, legalább hangoztatni értő társaságban.) Ezekkel az antitrendi trendekkel megy szembe például a Mac Sucks nevű oldal, ahol megtudhatjuk, miért nem érdemes Macintoshra cserélni jelenlegi PC-nket, mire jó az egygombos egér, illetőleg hogyan szoktassuk le a gyereket a számítógépes játékokról. (Vegyünk neki Macet, pszt!)

Alapvetően inkább a rekeszizmok megmozgatását célozza a Linux Sucks oldal, ahol a fórumozók szemrebbenés nélkül anyázzák a nyílt forráskódú oprendszereket (is). Tényleg, mit játszottál utoljára Linux alatt? A Firefox anyázói egyelőre még nem tömörültek egy nagyobb ernyőoldal alá, de azért szép számmal találhatunk blogbejegyzéseket a témában. Nemsokára azonban jön, az AntiFirefox.com, mintegy hiánypótlásként.

Abban viszont nincs vita, hogy egy almás, pingvines vagy tűzlabdás póló azért alapvetően jobban néz ki, mint amin egy négyszínű ablak van. De ez már anti-anti-antitrendiség. Amúgy meg, mindenki használja azt, amit szeret és ami nem fáj.

komment Címkék: a legolvasottabbak

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása