friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Áder Jánost államfőnek!

2005.06.07. 14:10 hírbehozó

Kezdük mindjárt azzal, hogy nem találtuk el az államfőválasztás lefolyását. Rossz verzióink mellett egy prózai, ám annál szánalmasabb folyamat részesei lehettünk. A köztársasági elnök megválasztásának legfontosabb tanulsága: Áder János nem való politikusnak. Mi mondjuk szomszédnak sem szeretnénk, de ez magánprobléma. A Fidesz kezdte - a tegnapi szarkavarás után - a mai napot azzal, hogy gyorsan bevádolta a kisebbik ellenzéki pártot azzal, hogy lepaktált a szocikkal. A szocikat meg megvádolta azzal, hogy tízmilliós tételben vásároltak jobboldali szavazatokat.

Aztán jöttek a hírek arról, hogy a Fideszben kötelező lefotózni mobillal a szavazólapot, különben jön Áder János, és lesz nemulass. Áder János a harmadik fordulóban állítólag ott állt az urna mellett - nyilván véletlenül nézelődött épp arrafelé. A Fidesz egyszerűen zárójelbe tette az alkotmány szellemiségét, amikor szart bele, hogy az államfőválasztás titkos, és éppen azért titkos, mert a képviselők egyéni véleményére kíváncsi a köztársaság, mikor államelnököt emel maga fölé.

Egyébként örülünk, hogy Sólyom lett a köztársasági elnök. Szilit nem szeretjük annyira, mint embert, de nem azért, amiért az SZDSZ - tudniillik, hogy van szoci múltja. Hanem azért, mert kevésbé gondoljuk alkalmasnak (lásd: nyelvtudás, kereszténykedés, stb). Bár ő sem lett volna rossz - igaz, megint más szempontok miatt. Sajnálatos, amit ma el kellett szenvednie a magyar köztársaságnak. Ha Szili nyert volna ma, akkor lehet, hogy már rendkívüli állapotban írom e sorokat.

Előttünk a koalíciós sztori második felvonása is. Az per pillanat érdekesebb, mint a nemzet egységének megtestesítése vagy potenciális rossz szomszédok felemlegetése. Azt viszont mostmár következetesen állítjuk: a jelölési folyamatnak nem volt jó megoldása a kormánypártok részéről, így végülis érthető végeredmény született, bár egy kis nosztalgiával tekintünk vissza korábbi megérzéseinkre a titkos MSZP-Fidesz paktumról. :(

A politikailag eléggé heterogén csoportot alkotó kollégák gyorsreagálásai: "Na elmehet a Gyurcsány a büdös francba", "bekaphatja ez a sok köcsög", "ebből se lesz normális köztársasági elnök", "hirdesse ki a szükségállapotot", "miért nem jó már megint a kávéautomata?", "nem ma választják a mádlkettőt?"...
  • Nyert a Fidesz az államfőválasztással? Véleményezz!
  • Update: az áderizmus maga

  • komment Címkék: a legolvasottabbak

    Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
    Creative Commons License
    süti beállítások módosítása