friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Az origo szemlézget

2005.06.09. 10:27 hírbehozó

Csütörtök délelőtt az origó Itthon című rovatának vezető anyagait a Népszabadság mai számából bumlizták össze. Egyáltalán nem kiragadott példa. Tessék csak néha összeszámolni, hogy hány "szemlézés" is van a vezető anyagok között egy átlagos hétköznapon.

Az origo változó intenzitással tesz eleget a szerzői-jogi követelményeknek. Az első anyag június 9-én délelőtt a "Pontonhíd válthatja fel a Margit hidat". Az origo négy bekezdésen keresztül "szemlézi" a Népszabadság saját infóját, és bár háromszor is hivatkozik az újságra, a szerző/forrás sorban mégis az "[origo]" megjelöléssel találkozunk. Ennél kicsit súlyosabb a hamis bérletekről szóló Népszabi cikk átvétele. Az origo három bekezdésben veszi át a napilap értesülését, és csak a legutolsó mondat végé találjuk meg a hivatkozást: "- derül ki a Népszabadság írásából." A szerző/forrás sorban ismét önmagát tünteti fel az internetes portál.

A harmadik vezető anyag az origo rovatoldalán - míly meglepő - ismét a Népszabadság egyik cikke. Itt is három hivatkozással találkozunk, és két bő bekezdésben taglalják a napilap érettségis értesülését. És mi a negyedik vezető anyaga az origo belpol oldalán? Igen, igen, a Népszabadság egy újabb cikke. A téma: kilakoltathatnák az MTV Rt-t. Ismét három bekezdésben "szemlézi" az origo a napilap értesülését, hogy a végére odabiggyessze az "origo" megjelölést. Egyébként ebben az esetben majdnem olyan hosszú az origo "szemléje" mint a Népszabadság eredeti cikke. Gratulálunk az online újság reggeli teljesítményéhez. Négyből négy. Remélem nagy hirdetési bevételük van belőle.
Szégyenskála: 10/7
  • Korábbi nyomozások

  • komment Címkék: égből pottyant hírek

    Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
    Creative Commons License
    süti beállítások módosítása