friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Miért szűnt meg a Kultúrházblog?

2005.07.05. 15:08 hírbehozó

Elmondom az én verziómat. Az volt, hogy az mtv úgy gondolta, jó ötlet, ha bloggerek ajánlgatnak blogokat a magyar blogszférából, és ők kedden esténként abból jó műsort tudnak csinálni. Mi belementünk. Mert 1. jó ötletnek tartottuk, hogy blogokról írjunk egy blogban, 2. mert jó ötletnek tartottuk, hogy egy Magyarországon mindenhol fogható tévéműsor foglalkozzon az eddig idehaza jobb esetben is csak megtűrt (rosszabb esetben bűnözőkkel és hülyegyerekekkel azonosított) blogtársadalmmal.

Szóval sok energiát feccöltünk ebbe (a megszervezéstől a template-en át az írásokig), és alapvetően működhetett is volna a dolog (sokan olvastátok). Csakhogy az mtv rögtön az első adásba betett egy olyan műsorvezetőt, akinek lövése sem volt az egészről, a következő adásokban - már egy értelmesebb csajjal -  Nagyistók alámondóember kannibalizálta elsősorban az Urban Legends-et (hivatkozni nálatok nem szokás?!). És jöttek a celebritik is, gondolom szintén közszolgálati megfontolásokból.

Csak épp a blogajánlók nem bírtak az istennek se bekerülni. Az elvtelen tartalomlopkodás és a hipként beállított sokszor elég ernya témák a keresekedelmik leggányabb műsorait idézték, amellett, hogy az A38 egy jó hely, Szupermen is rendben van, ahogy Juci is néha, és ennek a Kultúrházfolyamnak azért vannak jó pillanatai is. (A blogokkal foglalkozó félórák egyike sem tartozott ezek közé. Hogyan is lehetne jónak nevezni egy sekélyes, ostoba, dilettáns műsort?)

Miért van az, hogy ha Magyarországon a közszolgálatival kezdesz, abból valahogy nem tud jó dolog kisűlni. Persze van az emberben néha-néha egy kósza hit, hogy az ország, ahol él, egy sziget, és a közszolgálatit BBC-nek hívják. Van az a szellemiség, ottan, nagyon messze, aminek a szakmaiság és a korrektség bele van ütve a betonalapjába. A kegyelemdöfést egy ultragagyi mtv-s blogszolg adta. Szúrta a szemüket, hogy freeblog.hu-ra végződik a kultúrházas blog címe, így lefejlesztettek maguknak egy oldalt, amire az ottani agytröszt be is tett 5 álblogot, mert azért az ciki lett volna, hogy tök üres az egész oldal, és a madár se klikkel rá.

Röviden és velősen az üzenete a sztorinak: gecizni és mtv-vel barátkozni jópofa dolgok.

komment Címkék: betiltott bejegyzések

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása