friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Skarlátbetűs blogok

2005.08.18. 15:36 hírbehozó

A Google megtalálta a megfelelő válaszlépést a blogszolgáltatását érő kritikákra. Sokan leírták már, hogy a Blogger.com fenntartói vajmi keveset tesznek annak érdekében, hogy kiszűrjék a spamblogokat vagy a jogsértő bejegyzéseket tartalmazó webnaplókat. Sőt, a blogszférában elindultak a pletykák arról is, hogy a Google munkatársai jóban vannak tartalomspamelőkkel. Fújj, pletykálódók.

A kritikus megjegyzésekre válaszul a Google lefejlesztett egy feljelentő funkciót. A lényeg, hogy minden blogspotos webnapló tetején a Flag feliratra kattintva jelezhetjük a Google felé, ha véleményünk szerint az adott blog meg nem engedhető, nekünk nem tetsző bejegyzéseket tartalmaz. A Google szerint mindez arra jó, hogy a blogolvasók segíthetnek a Blogger.com tisztán tartásában.

Ha nincs pénzed saját ellenőrző rendszerre, szervezd be felhasználóidat. Az ígéret szerint első körben nem tiltják le a feljelentett blogokat, csak - szubjektív elbírálást követően - például leveszik a bloglistáról és/vagy kap egy helyes "Content Warning" matricát. Akár persze még normálisan is működhetne ez az egész, ha a Google átláthatóvá tenné, melyik tartalomra miért aggatja majd a skarlátbetűt. Fogunk még hallani a Flagről.

komment Címkék: a legolvasottabbak

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása