friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Bánó András véleményezik

2005.10.18. 08:40 hírbehozó

Arra kell ébrednie az embernek, hogy Bánó András megint nagyon okos. Kovács Kálmánnal osztják az észt az online újságírásról. Bánó András tizenötször elmondja, hogy az online újságírás nem is igazi újságírás, és hogy a neten csak "betűhalmazok" jelennek meg, nem cikkek.

Ezt a primitív, suttyó gondolkodásmódot terjeszteni a közszolgálati tévé műsorvezetőjeként felettébb gusztustalan dolog. Nagyfokú tájékozatlanságról tesz tanúbizonyságot. (Vagy előítéletességről?) De végül is min lepődünk meg? Bánó haverja, a Népszabadság kirúgott főszerkesztője, Eötvös Pál, mikor megválasztották a MÚOSZ elnökének, egyből egy olyan nyilatkozattal kezdte, hogy szerinte az online újságok csupán a funkcionális analfabétáknak jók.

Primitív és blőd vélemények ezek, melyeket talán jobb lenne nem meghallani. Az emberben mégis fortyog valami, hogy ezek a szocializmusból visszamaradt gondolatok mi a fenét keresnek ma itt. Persze, tudom, hogy egyesek görcsösen ragaszkodnak a napilapokhoz, közben pedig érzik, hogy itt nincs sok maradás.

Bánó nem adta föl. Majdnem elküldte az anyjába a fórumozókat, cikkhozzászólókat is. A nép meri elmondani véleményét, még ha Bánónak az nem is tetszik annyira. Miért is tetszene? Olyan kényelmes egy napilap szerkesztőségéből osztani az észt, az olvasói leveleket meg telefonokat rátukmálni a titkárnőre. Olyan könnyű elefántcsonttoronyból levelezni a néppel egy napilap hasábjain, leszarva az olvasót.

Ma egy napilap átlag olvasója elmúlt 50 éves, egyre fogy az olvasótábor, meg a hirdető, ez a szemét internet meg konkurencia mer lenni. Hogy rohadna meg ott ahol van.

komment Címkék: betiltott bejegyzések

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása