friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Ilyen nincs…

2006.01.06. 16:22 hírbehozó

Az mtv.hu-tól kaptunk egy sajtóközleményt. Egész pontosan Botkai Katalin Judittól. (Aki egyébként Pálffy István sajtókapcsolataiért is felelős, és ezért előszeretettel ír az mtv.hu-ra pr-cikkeket Pálffyról.) No de most kipróbálta magát a sport pr-ban is. Alant szó szerint közöljük a közszolgálati televízió munkatársának "közleményét", még a színeket is benne hagytuk. Íme tehát egy magyar közszolgálati sajtóközlés:

"Ilyen nincs… ilyen nincs és mégis van…  A Kis Sándor – Czeglédi Péter párost a Zouérat – Atar szakasz speciális részének ~10. kilométerénél borította fel, a híres filmsztár, Jean Paul Belmondo fia.  KISÉK EMIATT KÉNYTELENEK FELADNI AZ IDEI DAKART.

Kisék autója a felismerhetetlenségig összetört, 110 méteren keresztül pörgött a homokban, míg tíz tripla leszúrt Rittberger után földet ért. A Dakar helikoptere perceken belül a helyszínen volt.

 

Kis Sándor és Czeglédi Péter egyelore úgy tunik sérülésmentesen úszta meg a karambolt, köszönheto ez, a rendkívül jó geometriával és biztonsági felszerelésekkel ellátott autójuknak.

Paul Belmondo, akinek vezetési szokásait ki-ki kedve szerint ítélje meg, balról érkezett a szabályosan irányt tartó egyébként 145 km/h – val „repülo” Kisék dzsipjébe. Az eredmény: 2 fo a végtelenségig elkeseredett versenyzo, akik az összetettben 25., egyébként pedig a legjobb magyar állásból kell, hogy búcsúzzanak az idei Dakartól, 1 darab súlyosan megrongálódott versenyautó, az anyagi kár jelentos. Kell-e emlegeti a vezeto magyar hely eszmei értékét?

 

Kis S.: „Még nem nagyon tértem magamhoz, csak arra emlékszem, hogy egyszer csak a semmibol, egy nagy porfelhotol övezve elobukkant Paul és az ajtóm felé közeledett. A következo, amire emlékszem, hogy földet értünk. Siralmas állapotban van a versenyautónk, egy ajtónk sincs, amit be tudnánk csukni. A négy futómuvünk a szélrózsa négy irányába szállt el.

Fel kell adnunk a versenyt!! Most mit mondhatnék? Vissza kell evickélnünk Zouérat-ba, ahol örülök, ha két nap alatt olyan állapotba hozzák mesterembereim a dzsipet, hogy le tudjuk Dakarba, ugyanis most már nincs visszaút, oda kell mennünk a szervizúton, s csak onnan mehetünk haza.

PÉTER IS ÉS ÉN IS NAGYON KÖSZÖNJÜK A SOK BIZTATÁST ÉS EROT OTTHONRÓL! Nagyon jól esett, ezért is tudtunk ekkorát teljesíteni.  Nagyon szomorúak vagyunk, hogy egy fantasztikus teljesítményt kell félbeszakítanunk és egy évet várni kell arra, hogy folytatni tudjuk a Dakart. Emiatt a karambol miatt ugyanis feladni kényszerülünk a versenyt. Amikor kiszálltam az autóból, megköszöntem a Jóistennek, hogy mindkettonket megóvott.”

 

Mint megtudtuk, Belmondo navigációs problémáktól vezérelve szállt bele Kisék autójába. Neki nem esett baja, a navigátora, Bernard Irissou, az ujját törte a balesetben."


komment Címkék: a sajtó részére

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása