friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Az új nolblog

2006.01.11. 11:11 hírbehozó

Kaptunk néhány fotót a NOL megújult blogszolgáltatásáról. Élesben elvileg februártól lesz látható. Szóval a képek alapján egyértelmű, hogy a nolblog inkább fog hasonlítani a Blogterre, mint a nolblog jelenlegi arcára.

Az nem világos, hogy lesz-e kapcsolódási pont a nolos bloggerek és a blogteres bloggerek között. Ami mindenképpen újdonság lesz a nolblogosoknak, az a nyitóoldal, ahol különböző toplistázások szerint válogatják össze a blogtartalmakat (most frissül, legolvasottabb, legtöbb hozzászólás, stb). Elvileg egy kereső is lesz benne. Ami mondjuk a Blogteren sem működik kifogástalanul, de azért alapvetően hasznos funkció. Persze csak akkor, ha működik.

Úgy tűnik, mintha saját template-ek is lennének a nolblogon, de erre nem vennénk mérget a képek alapján. Ami még tetszett, hogy a címlapra kiemelt webnaplókhoz odateszik az avatart is, így "arca" lesz a tartalomnak. Ami jó, hiszen képeket összelopkodni címlapra meglehetősen körülményes és necces vállalkozás. A címlapon van egy "bejegyzésajánló" is. Viszont nem világos, hogy ez miben különbözik a "szerki ajánlja" funkciótól. És nem találtunk olyan webkettes cuccokat sem, mint például címkézés.

Még valami eszünkbe jutott. Ha a fejléc alá gyúrt menürendszert nézzük, sokkal hangsúlyosabbak a NOL egyéb rovatait tartalmazó fülek, mint maga a regisztrációs oldalra mutató fül. A színek nekünk nem tetszettek annyira. Túl kék az egész. De persze ízlésről nem ér vitatkozni. (Azért jegyzőkönyvbe mondtuk.)

Ami újdonság lesz a nolbloggereknek, az a bloghoz kapcsolódó rss vagy épp a használhatóbb kommentrendszer, toplisták, és persze az összefogottabb dizájn. Maga a regisztrálás/bejelentkezés is nyilván egyszerűbb lesz - bár mi csak a jelenlegi nolblogos bejelentkezési módszert ismerjük, ami az eddigi legrosszabb, amivel összefutottunk.

[update] És az milyen súlyos hiba már, hogy a "nolblog.hu" domaint még nem regisztrálták.

komment Címkék: webkettes gyár

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása