friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Manipulált rss-csatorna

2006.01.20. 17:27 hírbehozó

Biztosan észrevettétek már, ha máshol nem itt, a jobb hasábban, hogy az Index manipulált egyet rss-csatornáján. A változás nem olyan ördögire, mint inkább megtévesztőre sikeredett.

Ugyanis jól látható, hogy bizonyos linkek elé odabiggyesztik a "HÍR:" előtagot, ami önmagában nem is lenne probléma, hiszen csak jó, ha tudjuk, mi a hír és mi a cikk. (Mondjuk a csupa nagybetűt nem mindenki szereti, de ez ízlés dolga.) A baj az, hogy azok a linkek, amik elé a "HÍR:" előtagot írják, minden esetben cikkek.

Na és mi elé nincs odaírva, hogy "HÍR:"? Hát a hírek elé! Próbáljátok ki, és ha megtaláljátok ennek a rendszernek az értelmét, kürtöljétek tele vele a világot, de legalábbis nekünk jelezzétek.

A másik problémánk, hogy az Index rss-csatornáját gyanúsan még egy paraméter szerint manipulálták. (Ebben nem vagyunk biztosak, a konfirmálás folyamatban...) A hírek ugyanis - így tűnik néha - nem mindig időrendi sorrendben jelennek meg. Vannak hírek, amik mintha többször is megjelennek egy nap. Vagyis rendszeresen rotálódna a csatornában folyó tartalom? (Ami egyrészt lehet ügyes marketingfogás lenne, másrészt viszont megölné az rss lényegét: a gyors , s így: időrendet követő tartalommegosztást.)
 
Aki ugyanis feliratkozik erre a csatornára, össze-vissza kapkodhatja a fejét, hogy a hír miért nem hír (és ami most történik az miért nem a legfrissebb). (Poszt)modern idők...

[update] A hozzászólásokból kiderül, hogy nem mindenki ismeri a fontosabb magyar rss-csatornákat. Íme néhány:
index rss, origo rss, hvg.hu rss, nso rss, nol rss, hirtv.hu rss, hirszerzo.hu rss, filmlexikon.hu rss, napi.hu rss, hwsw rss, prohardver rss, sg.hu rss, nana.hu rss, ...

1 komment Címkék: csak tanulékonyaknak

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása