friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Google + RSS

2006.02.01. 15:16 hírbehozó

Akik eddig azon fanyalogtak, hogy a Google csak tematikus rovataihoz ad rss-kimenetet, miközben a Yahoo-n lazán keresőszavakra is lekérhetünk rss-csatornát, nos, ők most fellélegezhetnek. Itten van a GooRSS, ami pontosan azt tudja, amit a Yahoo. Szóval egy tetszőleges keresőszót begépelünk, és a találati lista legalján megkapjuk a hozzá tartozó rss-kimenetet és egy permalinket.

Lássuk összefüggésében: mindez kimondottan hasznos, ha rászánjuk magunkat egy saját, személyre szabható hírportál összetákolásához. Mert ezekre az oldalakra természetesen rss-csatornák segítségével vezethetjük be a tartalmakat. Szóval mostmár csak PKI-t tudjuk idézni séróból: a kreativitásnak csak a képességek hiánya szab határt. Ez úgy általában a web 2.0 szlogenje is lehetne. Legyen. Jobb, mint a mozgalmi felhangokkal operáló "we, the media" melldagasztás. Ja, próbáljátok ki a GooRSS-t, ez a lényeg.

(Azt már csak tényleg a zárójelek közé mondjuk, hogy az angolban a "goo" többek közt ragacsosságot, sziruposságot, érzelgősséget jelent.)

[update] Valóban, a GoogleNews minden keresőszavára lehet rss-t kérni. Hála a kommentelőknek, felfedeztük az utolsó kézenfekvő dolgot az univerzumban.

komment Címkék: webkettes gyár

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása