friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Orbánblog!

2006.02.13. 17:02 hírbehozó

Hajlamosak vagyunk egyetérteni Sztahanovval. Szóval azért a GyurcsányBlog több szempontból is pozitív. Az egyik, hogy senki sem számított egy viszonylag jól megírt, kommentrendszerrel felszerelt blogra - főként nem egy választási kampány közepén. (És tudva azt, hogy például a Színes Bulvár Lap ilyen "sztárblogokkal" égeti magát. Amikre messziről sem tudnánk ráfogni, hogy "blogok", maximum a kifejezés - mindenféle komolyságtól, értelmességtől mentes - trendi lenyúlását érzékeljük a bulvárlap próbálkozásában.)

A másik, amiről már írtunk, hogy épp a miniszterelnök tette a legtöbbet eddig ebben az országban a "blog" mint jelenség népszerűsítésében. Gondolunk itt a plakátra, amin hatalmas betűkkel olvasható, hogy a miniszterelnöknek van blogja, valamint mostanában többször is sikerült bekerülnie a híradókba ennek a kifejezésnek. Sőt, amikor különböző sajtótermékek idézik Gyurcsány blogját, már lazán le merik írni a "blog" szót is a magyarázó "internetes napló" helyett. (Természetesen Gyurcsány első videopostját nem is említjük.)

Ezek tehát politikai hovatartozástól függetlenül pozitív fejlemények. Nagyon várjuk persze Orbán Viktor igazi webkettes ellencsapását. Biztos hogy lesz valami ilyesmi. Tanácsolnánk, hogy egy saját domain alatt (pl. orbanblog.hu, vagy: valtozas2006blog.hu) induljon be a félhivatalos fideszblog, ahol a miniszterelnök-jelölt félig publikus véleményeit, tapasztalatait, reakcióit olvashatjuk. De jónak tartanánk, ha Orbán az országjárása során fotózna, és a képeket osztaná meg az emberekkel, mondjuk néhány mondatos képalákkal felturbózva. Sőt, ha már úgy is belejött a kérdező riporter szerepébe, esetleg rövid interjúit kitehetné egy podcastban. Mi biztos, hogy követnénk: "Orbán kérdez, a nép válaszol". Az ötletek és a célok sokrétűek. Passzintani kell őket.

komment Címkék: betiltott bejegyzések

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása