friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Conan O'Brien és a finn kormányfő melodrámája

2006.02.14. 16:39 hírbehozó

A történet ugye ott kezdődött, hogy az amerikai showman poénkodott azzal, hogy kiköpött úgy néz ki, mint a finn miniszterelnök-asszony, Tarja Halonen. Az ártatlan viccelődésből aztán kisebb botrányok is lettek. A finnek levelekkel bombázták O'Brient, a showman pedig nem győzött még pikírtebb viccekkel riposztozni. (A videókat lásd a bejegyzés végén.)

Egyébként egy másik amerikai showman, David Letterman is viccelődött a finnekkel. De korántsem olyan sikeresen, mint O'Brien.

Szóval ment az évődés, sőt, az utóbbi időben a finn kormányfővel való viccelődés a műsor egyik védjegyévé is vált. Aztán nemrégiben, a finn választások idején erősödött fel megint a téma. O'Brien kitalálta, hogy ha már ennyire hasonlítanak, kampányolni fog a politikus mellett. Csinált is egy kampányfilmet - nem kis nevetést generálva ismét az óceán két partján. A választást - hogy hogy nem - megint Molnen nyerte. O'Brien pedig azt mondta műsorában: csak azért nyerhetett a finn politikus, mert hasonlít rá. Na, ennyit a múltról, most pedig az ügy varázslatos fináléja.

Conan O'Brien elutazott Conelandiába (régi nevén: Finnország), és február 14-én, azaz Valentin-napon találkozott is a finn kormányfővel, megajándékozta "hasonmását". Az eseményre egyébként a helyszínen több ezren voltak kíváncsiak. Nem hiába, hiszen Finnországban az ügy miatt messze átlagon felüli az O'Brien Show nézettsége. Ja, egyébként O'Brien azt nem árulta el a sajtónak, hogy számon kérte-e a finn miniszterelnök-asszonytól korábbi kérését. A showman azt mondta, mivel "hathatós segítségével" nyert Halonen, cserébe kéri a női szaunákért felelős finn miniszteri posztot.
  • Részlet az O'Brien Show-ból 1. rész
  • Részlet az O'Brien Show-ból 2. rész

  • komment Címkék: a legolvasottabbak

    Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
    Creative Commons License
    süti beállítások módosítása