friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Urban Legends 2.0

2006.02.17. 09:39 hírbehozó

Megújul és egyben elköltözik az Urban Legends. Van már egy teaser kémfotónk a megváltozott blogoldalról, azt láthatjátok itt. A színvilág még nem végleges, és a képek se kerültek fel a nyitóoldalra, de az új felfogást tükröző struktúra már látszik: az UL ellép a hagyományos blogfelépítéstől, és inkább a portálosodás felé veszi az irányt. Ezt nem tartjuk túl up-to-date-nek, de ez legyen a mi bajunk.

Lesz saját komment, komment rss, permalink (ez minek?), tematikus linkizé, és bloggerek szerinti keresés (???). Mivel UL-tól nem áll távol a fényképezés sem, így érthető, hogy galéria is lesz. De állítólag indul fórum is, ami meg már végképp portálos alkalmazás, és nem blogos. (Lehet, hogy lórumot mondott, csak félreértettük? Esetleg rerumot?)

A városi legendák a következő tematika szerint jelennek majd meg: Élővilág, Étel-Ital, Budapest, Cégek, Celeb, Dokumentumok, Egészség, Elmélet, Hoax, Internet, Képszüret, Kultúra, Média, Népek, Politika, Sport, Sztorik, Történelem, Tudomány. Láthatjuk, hogy a kategorizálás továbbra is hibrid: egyrészt vannak hagyományos, általános kategóriák, és vannak specifikus, egyediek is. Mondjuk mi nem emlékszünk, hogy utoljára mikor klikkeltünk egy "Politika" vagy "Kultúra" nevű rovatlinkre, de nyilván egyedül vagyunk ezzel.

A freeblogot tehát elhagyja az egyik legnépszerűbb blog (vezáráldozat), és inkább saját domain alatt, WordPress 2.0-val folytatja pályafutását. Ez egyrészt érthető, hiszen a freeblog sok szempontból már nem felel meg az egyre összetettebb bloggervágyálmoknak (csak mi tűrjük a megaláztatásokat itt), másrészt a saját domainnel az van, hogy az elszigetelődés veszélyét hordozza magában.

Bár talán az UL esetében ettől nem kell annyira tartani, hiszen hiánypótló, és a magyar médiában mindezidáig egyetlen városi legenda-térképező blog. Az új verzióra még várni kell néhány napot. Ha továbbiakat tudunk meg, ideírjuk nektek.

[offtopic: bevallás jelleggel: épp az urbanlegends miatt tévedtünk annó a freeblogra, és vertünk sátrat ezen a helyen, épp egy éve. good old days...]

komment Címkék: exkluzív fícsör

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása