friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Madárinfluenza és fertőtlenítőszergyár

2006.02.24. 21:41 hírbehozó

A Sajtó részére rovatunk újabb közleménnyel gazdagodik. Részletek egy közleményből:

Először egy kis dögunalom: "A baromfiinfluenza elleni védekezésben betöltött fontos szerepe miatt február elején a fertőtlenítő- és tisztítószereket gyártó belga CID LINES cég Ieper városban lévő gyártóüzemében tett személyes látogatást Mr. Yves Leterme, flamand mezőgazdasági miniszter, a belga kormány miniszterelnök-helyettese. A kiemelt fontosságú rendezvényre a CID LINES vezérkarán kívül a nemzetközi cég legfontosabb viszonteladói is meghívást kaptak, részvételükkel másnap a baromfiinfluenza veszéllyel és a megelőzés lehetőségeivel foglalkozó szakmai konferenciát szervezett a CID LINES. A szakmai fórumon Magyarországot a Hat-Agro Kft. ügyvezető igazgatója, Pásztor Attila képviselte. (...)"

Egy kis bennfenteskedés: "Az innen érkező üzletemberek egymás után szólaltak fel, és osztották meg tapasztalataikat az egybegyűltekkel, hiszen a konferencia célja az volt, hogy a résztvevők nemzetközi tapasztalatokra tegyenek szert, majd azok összegzése után az egybegyűlt higiéniai szakemberek közös megoldást találjanak a felmerülő problémákra."

Majd jön az álságos rémhírek kivédése: "A konferencián elhangzott: sok laikus azt gondolja, hogy a járványveszély, vagy a fertőzések bekövetkezte jó üzlet a fertőtlenítőszerek forgalmazói számára. Akik ezt feltételezik, nem számolnak azonban azzal a mérhetetlen kárral, amit egy-egy fertőzés okoz az adott ország gazdaságában. Az elpusztított szárnyasok pótlása akár több hetet, hónapot is igénybe vesz, a gazdaságok ez alatt lényegesen kevesebb fertőtlenítőszert használnak. A fertőzés hírének hatására a baromfi termékek fogyasztása több hónapra jelentősen visszaesik, így nem csak a feldolgozóüzemeket, hanem a termelőket is nagy veszteség éri. Ugyanakkor az eladható baromfi termékek ára is jelentősen csökken, ami további veszteséget okoz. A 2005-ös romániai járvány idején a román-magyar határon ugyan megugrott a vegyszerfelhasználás, ez azonban elhanyagolható a máshol okozott kártétel mellett. Valamennyi jelenlévő egyetértett abban, hogy a járványveszély a világon senkinek sem jelent jó üzletet."

komment Címkék: a sajtó részére

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása