friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




A hét híre: Opera Mini 2.0

2006.05.03. 18:09 hírbehozó

A hét kétségkívül legjelentősebb bejelentése, hogy itt az Opera Mini 2.0. Ugye az első verzión is nagyon okos és szép volt: az egyszerű wapos (gprs, 3g kapcsolatú) telefonokra telepített szoftver segítségével egy nagyon használható böngészőfelületet ismerhettünk meg. Ügyesen optimalizálta a weboldalakat, és az egész valahogy nagyon barátságos, és nem mellékesen ingyenes volt. Tehát támogatandó.

Aztán ma jött el a napja annak, hogy a norvég fejlesztők ráígérjenek korábbi önmagukra, és bemutassák az Opera Mini 2.0-t. Nem, a "2.0" nem csak a verziószámot jelöli, igen, bizony, itt egy valódi webkettes mobilalkalmazással állunk szemben. Úgy hívják MyOpera, és arra ad lehetőséget, hogy akár a weben, akár a mobilon képeket, linkeket osszunk meg ismerőseinkkel. Fotózunk a mobillal, és mms-ben máris megoszthatjuk azt ismerőseikkel vagy az egész világgal. Az Opera Mini 2.0 persze ennél sokkal többet tud, úgyhogy tényleg ajánlott kipróbálni. Aki wapon szeretné letölteni a telefonjára, az a mobilján látogasson el a wap.opera.com címre, és onnantól értelemszerű a letöltés/installálás. Szép szkinek, dinamikus lapozás a tartalmak között, okos kereső, klassz na. Itt lehet kipróbálni, mit tud.

Azért érdekes, hogy a mobilszolgáltatók eddig ültek és néztek maguk elé, és az Opera volt az a cég, mely új reményt adott a wapolásnak, a mobilos netezésnek. Ráadásul ingyen és reklámspamek nélkül. Az ilyeneket nyugodtan lehet utánozni.

komment Címkék: webkettes gyár

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása