friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Ki a felelős?

2006.08.23. 15:54 hírbehozó

A halálos viharért legelsősorban a szerencsétlen tűzoltók és a meteorológusok a felelősek - itt tartunk. A magyar média pedig egy emberként harsogja, hogy miért nem okoztak inkább tömegpánikot és fújták le öt perccel a vihar előtt az eseményt, mert "úgy legalább néhány gyerekest ki lehetett volna menteni."

Aztán még a miniszterelnök is főbűnös. Navracsicsnak csak a srebrenicai mészárlás jutott erről eszébe. Szerinte a - második világháború óta történt legnagyobb - tömeggyilkosságot parancs híján kényszerűen végignéző ENSZ-katonák, akik mellesleg hollandok párhuzamba állíthatók azokkal, akik aljas módon nem gátolták meg, hogy vihar csapjon le emberek tömegeire.

Avagy egyrészt a srebrenicai vérengzésért - legalább közvetve - valóban felelősek a holland ENSZ-katonák, másrészt - a párhuzam okán - nyilván valahogy Gyurcsány Ferenc az - ha passzívan is -, aki eltűri a tömeggyilkossághoz mérhető viharpusztításokat, és még felelősségrevonás sincs. Nyilván persze nem úgy, meg szó szerint ő ilyet soha mondana ki, na de azért csak a hülye nem látja, hogy. Vegyük észre: a hasonlatban a vihar egyenlő a szerb katonákkal. És a fák a szerb katonák fegyvereivel. Gyönyörű dolgokra képes a politikusi agy.

(Hogy mit mondott erre a műsorvezető Jakupcsek Gabi? Persze hogy semmit. Pislogott izgatottan a "halál", "gyilkosság" és "felelősök" szavak hallatán.)

Nagy viharok mindig vannak. Olyan szerencsétlenség, hogy ennek következtében valakire rádől egy fa, viszont ritkábban. Nem baj, a tűzoltók és a meteorológusok gonosz emberek, akiket felelőssé kell tenni. A Gyurcsány meg nyilván koktéllal a kezében röhögött a villája erkélyén azon, hogy pánikolnak az emberek odalent a viharban. A vihart egyébként is tiltsa be a kormány rendeletileg. Ja, és a halált is. Ha nem teszi, hazaáruló. De legalábbis háborús főbűnös. Akárcsak a szerencsétlen ENSZ-katonák.


komment Címkék: betiltott bejegyzések

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása