friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




5 klikk: a fogfájás és a pápa bora

2007.06.16. 15:03 hírbehozó

A MetaFilteren jelent meg egy bejegyzés egy Wikipedia-szócikkről és a hozzá tartozó képről. A sztori lényege, hogy volt idő az USA-ban, amikor a kokain ugye legális volt, sőt, gyerekekkel hirdették a "fogfájás ellen kiváló" "fájdalomcsillapítót".

Ha tovább kattintgatunk az enciklopédiában, hamar rátalálunk a Via Mariani italra. A maga korában extrém népszerűségnek örvendő kokainos bor még a pápáknak is ínyére volt a szócikk szerint:
Pope Leo XIII and later Pope Saint Pius X were both Vin Mariani drinkers. Pope Leo awarded a Vatican gold medal to the wine, and also appeared on a poster endorsing it.
Persze a legnépszerűbb ital, mely a kokát nevében is hordozza, a Coca-Cola, ami ma már ugye kábítószermentesen kínálja termékét:
To this day, Coca-Cola uses as an ingredient a non-narcotic coca leaf extract prepared at a Stepan Company plant in Maywood, New Jersey. In the United States, Stepan Company is the only manufacturing plant authorized by the Federal Government to import and process the coca plant.
Ez az ötödik klikk.

1 komment Címkék: betiltott bejegyzések 5klikk

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása