friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Pénteken bicikli

2008.04.17. 16:45 hírbehozó

Köszönet a BKV-nak, amiért elintézte, hogy végre egy rendes critical mass is legyen ebben az országban. (Nem csak lezárt utakon tétnélküli, együttbiciklizős, rendőrkordonos, kirakattömeg.) Holnap minden okos autós leporolja a nagymama bringáját, nyakába köti az uzsis táskát, és irány a melóhely. Jó lesz. Elfoglaljuk a Váci utat.

Ne feledjük, az igazi biciklis kritikus tömegnek a szürke hétköznapokban kell jelen lennie az utakon. Ha az autósok (potenciális bringások) naponta 20-szor találkoznának össze a közutakon olyan szituációkkal, melyekben biciklisek is érintettek, akkor lenne esély arra, hogy egyszer megtanulják egymást elfogadni a forgalomban. Ehhez kívánunk sok szerencsét.

Tök elég annyi metró- és villamosvonal, amennyi van. Nem kell 4-es metró, meg 345-ös villamos. Buszból és autóból meg indokolatlanul sok van. Elavult, ötlettelen városi közlekedési eszközök. Eljárt felettük az idő. Nem városba valók. Épp úgy, ahogy a vonatok sem.

Budapest belső kerületeiben autózni CIKI.
Biciklizni meg KLASSZ.

Nincsen autós társadalom és külön biciklis társadalom. Járművét okosan megválasztó és oktondi ember van csak. A biciklizés nem sport. (Csak annyiban, amennyiben autót vezetni vagy sétálni is sport.) Hanem a városi közlekedés egyik legtermészetesebb formája.

Az autó nem bicikligyilkos. Kiváló eszköz nagybevásárláshoz, utazáshoz, távoli célpontok viszonylag gyors eléréséhez. De 2 kerületet átmászni vele, dugóról dugóra, hát az nem épp az evolúció csúcsteljesítménye. Ahogy ezt minden autós is jól tudja. Úgyhogy a péntek az ő napjuk. Meg a bringájuké.

6 komment Címkék: bkv a legolvasottabbak az olvasó agya sztrájk bicikli

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása