friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Bloggerek egymás között

2005.07.18. 20:40 hírbehozó

Az égig érő felhőkarcolók és a haltestű, oroszlánfejű Merlionok városállamában megszervezték az első blogkonferenciát. A szingapúri Straight Times beszámolója szerint a 200 blogger részvételével rendezett esemény sokszor inkább egy kedélyes sakk-klub választmányi ülésére hasonlított. Egy dolgot leszámítva.

A háttérben egy hatalmas kivetítőn IRC alatt cseteltek egymással a bloggerek. Ezen a téren magukat adták. Csípkelődtek a felszólalókkal, pikáns tréfákat, sértegetéseket engedtek meg maguknak -  oly annyira, hogy az előadásokat többször harsány nevetés szakította meg. Egyszóval a figyelem középpontjában inkább a kivetítőn olvasható hozzászólások voltak. Amíg folytak az előadások, folytatódott a jövés-menés, beszélgetés, kopogás a billentyűzeteken. És megint kuncogás egy kivetítőre küldött beszóláson.

Hogy miről szóltak az előadások? Néhány alkalommal jogászok beszéltek az egybegyűlteknek a bloggerkedés és a jog viszonyáról, egy másik sorozatban pedig techsavvy arcok okították a népet arról, hogyan fejleszthetők a webnaplók. Mindezek ellenére a szervezők nem voltak csalódottak: talán az egyetlen formáját találták meg annak, hogy bloggereket valami értelmes ügy érdekében közös ernyő alá hozzanak. Aztán egy-két emlékfotó, álneves nyilatkozatok az újságíróknak, majd az esetleges barátságok visszalényegültek virtualitássá.
Haltest, oroszlánfej.

komment Címkék: a legolvasottabbak

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása