friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




A Miniamppal csúszott meg a magyar blogger

2005.11.22. 13:17 hírbehozó

"Levetette oldaláról az egyik internetes naplóíró által összeállított rádióműsort az egyik hazai jogvédő szervezet. A netes adó a blogszerkesztő által válogatott számokat sugározta." (via origo.)

Blogger reagál: "az van, hogy egy srác cikket ír az origón arról, hogy a jogvédők leszedették az oldalról a zenedobozt, és attól tartok, hogy ha túl nagy publicitást kap ez az egyébként végtelenül bagatell eset, akkor a fejemre lép a bolhából elefánt, és nagyon szarul fogok utána kinézni."

Regulázódik a magyar blogszféra. Láttunk már eddig is pró és kontra eseteket. Azért jobb ha mindenki tudatosítja, hogy a jogsértés blogon is jogsértés, még akkor is, ha adott esetekben nem érezzük annak. Nem csak Európa vén, de a zeneipar is...

Ez az ügy egyébként óvatosságra intheti a podcastereket. Ugye vannak azért a hazai blogszférában is egy páran, akik feltöltögetik kedvenc dalaikat. De sajna az Artisjus is olvas blogokat. A legjobb továbbra is nem jogvédett zenéket szeretni, és nem jogvédett rádióadókat hallgatni.

Talán ki lehetne alkudni egy köztes megállapodást a jogvédőkkel (nem lehet): a stream zenék interneten történő megosztását ki lehetne venni a szigor köréből. Persze az is jogsértés, de legalább az illegális disztribúció nehezebb.
Winnerizernek pedig innen üzenjük: it happens...

komment Címkék: a legolvasottabbak

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása