friss a hírbehozó blogon

Nincs megjeleníthető elem




Könyvkészítési egyszeregy

2006.05.07. 18:32 hírbehozó

Valamikor, hónapokkal ezelőtt foglalkoztunk a Blurbbel, ami egy online könyvkészítő alkalmazás. Nagyon okosra ígérték, és mi is éppen azért foglalkoztunk vele, hogy íme, mostmár lehet szépen könyvet csinálni a blogokból, karácsonyra keménykötéses csinos kiadásban betenni a fa alá, hadd tudja meg a nagymama, mit csinálunk valójában munkaidőben.

A Blurbtől a napokban kaptunk levelet, hogy elindították a szolgáltatást, és lehet letölteni a szoftvert. Igen, ez egy félig desktop félig online alkalmazás. Magát a könyvet egy letölthető, telepíthető szoftverrel készítjük el, vizivig rendszerben, majd elküldhetjük a cégnek, akik pénzért cserébe kipostázzák nekünk a keménykötéses albumot. Egyelőre sajnos csak amerikai felhasználóknak vállalják a kiszállítást, de mindegy. Mert előbb-utóbb minden globalizálódik. Nem csak a vallások, a csipkés függőny vagy az angolvécé, de még az online könyvgyártás is.

Valahogy a hét végére nyomasztó fáradtság lett úrrá rajtunk (se kávé, se alvás nem segít), úgyhogy - bár mi kipróbáltuk - most nem elemezzük részletesen, hogyan csinál a Blurb könyvet a HH-ból például. Helyette itt van néhány flickr-kép. (Bocs a fordított sorrendért. A fáradtság, ugye.) Akit mindez mélységesen nem érdekel, az fújjon gyertyát: a mai napon született Rabindranath Tagore.

komment Címkék: dizájnia/ketyerék

Ezt a művet Creative Commons 2.5 Magyarország Licenc alatt tették közzé. Hivatkozz! Ne add el! Így add tovább!
Creative Commons License
süti beállítások módosítása